Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Veelgestelde vragen
FAQ

Gerrit Vreugdenhil profielfoto.jpg

Heb je vragen over Zendingsmaatje?
Hieronder staan de meest gestelde vragen.

Waarom is Zendingsmaatje bedacht?

Zendingsmaatje is geïnitieerd om op een andere manier de urgentie van zending onder de aandacht te brengen. De urgentie is:

  • Veel mensen hebben het Evangelie nog niet gehoord.
  • Mensen geven gehoor aan de roeping om uitgezonden te worden, maar de financiering van die uitzendingen komt (lang) niet altijd tijdig rond.

Door structurele steun aan de uitzending van onze zendingswerkers wordt het deel dat de GZB bijdraagt aan uitzendingen aangevuld. Dit lijkt op ons programma Deelgenoten voor gemeenten, maar is een initiatief voor particulieren.

Elk jaar zenden we zendingswerkers uit en staan er mensen klaar om weg te gaan. God roept hen. Het liefst zenden we ze meteen uit, want iedereen moet de kans krijgen om het Evangelie kunnen horen. GZB heeft momenteel ongeveer 50 zendingswerkers uitgezonden, de kosten van een uitzending stijgen. De financiën zijn de grootste uitdaging om mensen uit te zenden.

Steun ik met een maandelijks bedrag de uitzending van zendingswerkers in het algemeen of een specifieke zendingswerker?

Allereerst vragen we je om een maatje te worden van zending. Dus om de verkondiging van het Evangelie te ondersteunen. Dat kan bij de GZB vooral via onze zendingswerkers. Indien gewenst kun je een maatje worden van een specifieke zendingswerker. Zie hiervoor zendingsmaatje.nl/zendingswerkers.

Wat houdt Zendingsmaatje zijn precies in?

Samen zorgen we ervoor dat meer mensen uitgezonden worden. En we dus meer mensen bereiken met het Evangelie!

Als Zendingsmaatje:
• zorg je samen met anderen voor het delen van het Evangelie.
• help je mensen uitzenden door financieel bij te dragen.
• blijf je op de hoogte van het werk van de zendingswerkers.
• bid je voor hen.
• heb je de mogelijkheid om zendingswerkers te bezoeken!

Wanneer ben je Zendingsmaatje?

Voor 10 euro per maand ben je Zendingsmaatje! Als dit niet haalbaar is, kan er een maatje minder gegeven worden. Minimaal 5 euro per maand. Een hoger bedrag mag uiteraard ook. Meer info te vinden op zendingsmaatje.nl/doneren

Wat is het verschil tussen een algemeen Zendingsmaatje en een Zendingsmaatje van een specifieke zendingswerker?

Je kunt Zendingsmaatje van Zending algemeen worden, dan komt je bijdrage ten goede aan alle zendingswerkers en de daarbij behorende projecten wereldwijd. Je kunt ook Zendingsmaatje van een specifieke zendingswerker worden, dan komt je bijdrage ten goede aan deze zendingswerker. Je kunt dan die specifieke naam selecteren van de zendingswerker kiezen  om hiervoor bij te dragen. Bekijk hier alle zendingswerkers!

Waarom staan niet alle zendingswerkers op de website?
Als het goed is staan alle zendingswerkers die via de GZB zijn uitgezonden op onze website. Het is echter wel zo dat sommige mensen in gesloten landen werken. Dit betekent dat het voor hen niet veilig is om hun werk te doen als zij open christen zijn of het Evangelie verspreiden. Om deze reden zijn deze zendingswerkers ook niet terug te vinden op onze website.

Wat krijg ik als Zendingsmaatje?
Als Zendingsmaatje:
  •  Blijf je op de hoogte van het werk van de zendingswerkers door de periodieke nieuwsbrief (4 x per jaar een Zendingsmaatje nieuwsbrief en de nieuwsbrief van de specifieke zendingswerker die je ondersteunt).
  • Ontvang je het periodieke magazine Alle Volken
  • Heb je de mogelijkheid om zendingswerkers te ontmoeten.


Kan ik ook per jaar betalen in plaats van per maand?

Ja, dat kan ook. Dit kun je opgeven via de donatiepagina

Ik draag al bij aan de GZB, waarom zou ik dan Zendingsmaatje worden?

Heel mooi dat je GZB ondersteunt. Hier zijn we blij mee. De urgentie dwingt ons verschillende manieren te zoeken om het zendingswerk gefinancierd te krijgen. Als je een specifieke Zendingswerker structureel wilt ondersteunen, ontvang je de periodieke Zendingsmaatje nieuwsbrief en de nieuwsbrief van de specifieke Zendingswerker. Dit helpt om nog meer betrokken te zijn bij zending.

Kunnen wij als zendingscommissie ook Zendingsmaatje worden?
Voor Zendingscommissies hebben we het programma Deelgenoten, om hiermee een zendingswerker te ondersteunen. Zendingsmaatje is gericht op particulieren, waarbij mensen zich verbinden aan een zendingswerker door Zendingsmaatje te worden.
Kunnen wij als school, bedrijf of stichting ook Zendingsmaatje worden?

Dat kan zeker. Het is ook als school, bedrijf of stichting mogelijk om structureel bij te dragen aan zending algemeen of een specifieke zendingswerker. Je kunt dit aangeven via het formulier op de donatiepagina

Kan ik ook Zendingsmaatje worden van alle zendingswerkers?

Jazeker dat kan. Je kunt hiervoor opgeven via zendingsmaatje@gzb.nl. Dit betekent dat je tegelijkertijd alle zendingswerkers ondersteunt, en dus specifiek aan hen allen een bijdrage levert. Je kunt ook Zendingsmaatje van Zending algemeen worden, dan komt je bijdrage ten goede aan alle zendingswerkers en de projecten wereldwijd.

Kan ik ook Zendingsmaatje worden van werkers in gesloten landen?
Jazeker. Het is bij je aanmelding als Zendingsmaatje belangrijk om dan in het opmerkingenformulier aan te geven dat je van een werker in een gesloten land Zendingsmaatje wilt worden. Op deze manier kun je Zendingsmaatje worden van alle werkers in gesloten landen. Aangezien we deze ZW niet met naam en toenaam kunnen noemen, worden de financiën hiervan verdeeld over deze zendingswerkers.
Ik ben al Zendingsmaatje. Kan ik iemand anders ook aandragen als Zendingsmaatje?
Je kunt iemand anders een Zendingsmaatje maken. Dat noemen we een Cadeaumaatje. Je geeft die ander op en betaalt een jaar lang de verplichte bijdrage. Degene die Cadeaumaatje wordt, krijgt per mail een bevestiging en na een jaar wordt dit Cadeaumaatje gebeld om als Zendingsmaatje wel/niet door te gaan.
Mijn vraag staat hier niet tussen, maar ik wil wel graag antwoord.

Stel dan gerust je mail aan zendingsmaatje@gzb.nl !

Heb je antwoord gekregen op je vragen en ben je overtuigd geraakt?